Concert per Cinema Mut

Anna Francesch & Mateu Peramiquel

Mute Cinema Concert 

fotoOlivier.jpg

ANNA FRANCESCH

Nascuda a Tarragona, ja de ben petita s’introduí en el món de la música i especialment en el piano de mà de la seva mare.

Des d’aleshores i fins que entra al Conservatori combina l’estudi del piano amb el de la dansa. El 2006 va finalitzar el Grau Mig amb excel∙lent i aquell mateix any va ser guardonada amb el Premi Extraordinari d’Honor i fou seleccionada d’entre més de 80 pianistes per entrar a estudiar a l’ESMUC.

Allí ha tingut l’oportunitat de formar­se en profunditat amb grans professors com són el Dr. Rafael Salinas o el desaparegut catedràtic del conservatori Rimsky­Korsakov de Sant Petersburg el professor Leonid Sintsev. Finalitza els estudis el 2011 amb excel∙lent tant de nota final de carrera i com de projecte final.

Ha estat convidada a estudiar i tocar en diverses ocasions pel Conservatori Estatal de St. Petersburg i també ha tocat a Moscou on va gravar per a la ràdio i televisió russa. Allí també va tenir l’oportunitat de treballar amb la professora Nadiejda Eysmont.

L’últim any al conservatori es comença a formar com a cantant. Des d’aleshores ha rebut classes d’Ana Luisa Chova, Enedina Lloris, Mireia Pintó, Assumpta Mateu i Pilar Moral que ha estat la seva professora principal.

A St. Petersburg va tenir l’oportunitat de treballar amb la professora Nadiejda Eysmont i la catedràtica de cant i professora d’Anna Netrebko, la Dra. Tamara Novichenko que descriu la seva veu com “golden voice” pel seu timbre brillant i càlid.

Ha rebut consells i ha assistit a classes magistrals de Barry Douglas, Hartmut Höll, Joaquín Achúcarro, Wolfram Rieger, Vladislav Bronewetzky, Josep Ma Colom, Elisabeth Leonskaya, Christian Zacharias, Nina Seriogyna o Oleg Malov entre d’altres.

Des de que entrà a l’Esmuc començà el contacte amb el jazz i la música moderna que seguirà treballant sobretot amb Ana Finger però també amb Carme Canela, Daniel Anglès i Viv Manning (musical). 

Ha actuat arreu d’Espanya I Russia i ha participat en projectes com “La nit en Vetla” música creada per encàrreg per Juanjo Villarroya amb Carles Santos al piano. Creació del documental per Atiende Films i “Cabaret Songs” amb As de Veus (Ana Puche, Anna Alàs i Sílvia Bartés) en un espectacle que renova el format de recital per convertir­lo en cabaret. 

 

MATEU PERAMIQUEL

Es forma musicalment a l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) en l'especialitat de Piano Jazz i músiques modernes. Posteriorment estudia els seus estudis de màster a la Danish National School Of Performing Arts de Copenhagen en l'especialitat de música per dansa i teatre. A impartit master-classes a Tallina Ülikool (Estonia), University of Latvia (Letònia), Turku University of Applied Science (Finlàndia), Instituto Federal de Brasilia (Brasil) entre altres.

En l'actualitat forma part de diversos projectes musicals i artistics. Integrant de La Banda Del Coche Rojo, galardonada amb el Premi Arc a millor Grup de Versions de Catalunya l'any 2016. Pianista acompanyant de la cantautora Anaïs Vila i col·laborador d'altres artistes com Eduard Gener.

En la direcció i composició musical destaquen les obres com Dream Play produida i estrenada a Copenhagen, El Vol de l'Àliga, Existència Paral·lela, Time i Lumox Movitux, aquesta última com a Premi Remoute 2016 d'Sgae. 

 

Photographer: Olivier Desarte http://www.olivierdesarte.com